Vill öppna mitt hjärta.

Jag vill börja med att jag inte är ett proffs på något sätt, jag tror inte att jag kan allt. Jag försöker inte vara något jag inte är! MEN... 

Med många år av dålig självkänsla, dåligt självförtroende o aldrig riktigt nöjd med mig själv trots mycket uppmärksamhet och komplimanger så har jag alltid haft svårt för att ta åt mig för att jag blivit sviken, folk jag minst trott ska ljuga för mig har ljugit. Jag har fått höra ditt o datt, börjat tvivla på mig själv.. fram tills jag började på mitt första jobb, ett jobb med mycket kundbemötande. Där blev jag även sårad ibland men där började jag växa som person, efter så mycket  komplimanger jag fick där, började jag känna att jag kanske va bra iaf, jag kanske va lite söt iaf.

Jag träffade min sambo, pappan till mina två barn.. som fick mig att känna mig speciell, han fick mig att känna mig som den enda. Han berättar DAGLIGEN om allt bra han tycker om mig o om inte annat mitt utseende.. jag behövde inte tvivla.

Men efter många år av olika dieter som aldrig fungerar, eller man klarar av i en vecka. Så förstod jag att det var bara så att jag skulle förbli lite runt om magen. Jag gav upp, jag lät mig själv få känna ångest över min mage, speciellt när min egen pappa kallat mig för säl efter två timmar i badhuset när jag äntligen slappnat av o våga leka i vattnet utan att gömma magen.. så många nyp jag fått i magen under alla år av både pojkvänner o pappa, men dom älskade mig ändå.. tydligen! 

När jag började med fotboll fick jag även sån enorm klåda över hela kroppen att jag både skämdes för att det såg ut som jag rullat mig i brännässlor o det klia så jag blödde att jag faktiskt slutade gå på idrotten på gymnasiet.. för så fort jag blev varm kom det.. kunde inte ens gå i kyla o in i värmen så bad alltid mamma köra. enda gången jag gick ner i vikt va när jag va sjuk eller om ja mådde dåligt o sluta äta, min mamma hade ätstörningar när ja va liten, hon prova en mindre kjol än va jag hade på mig o sa att hon va tjock.. jag vägde nog 15kg mer än henne, så då måste jag vart tjock!

När vi fick vårat första barn jag o Alexander, så stod jag själv alla nätter.. för han sov alltid så hårt, oavsett om jag grät så vakna han inte. Han kunde både se o prata med mig i sömnen men han mindes ingenting dagen efter.. han va påväg av vägen flera gånger till jobbet, han hade alltid ont i kroppen o orkade aldrig göra något.

Jag lessna på tjötande men fick honom äntligen att söka hjälp, o till svar va att han hade tydligen borrelia. Och som många vet, som känner mig så när jag går in för något så gör jag verkligen det. Alltså jag satt i 2 veckor, dag som natt o läste om borrelia. Hur dålig svensk vård är, jag läste om kost o att äta sig frisk. 

Läste symtom o förstod ganska fort att mamma med va sjuk o bad henne ta prover, hon hade med borrelia. Efter ambulansbesök med alex för att vi trodde han skulle dö, så kände jag att det räckte.. vi sökte hjälp privat o betala mkt pengar! Vi började ett helt nytt liv o alex var som förbytt efter bara 3 veckor, ingen smärta. Kunde vakna, orkade o mådde bra.

Han gick ner 13kg o aldrig vart så smal, jag gick ner 16kg till en vikt jag vägt förut men en finare kropp då kläderna satt annorlunda.. mitt mål va att gå ner 10kg innan jag blev gravid igen, o inte långt efter det var jag gravid igen..

Efter 9 månaderna kommer melissa ut, ett sött litet barn på 4280g o 52cm lång. Mycket söt o fridfull bebis, på morgonen dagen efter åker vi hem. Inte ens ett dygn gammal.. Melanie va ju ett barn som sov o åt, så vi hade räknat med att detta skulle bli lätt.. men runt 20.00 när melanie hade somnat började det
....

Melissa skrek, skrek o skrek. Ingenting hjälpte. Vi provade allt, kl.23.00 ringer jag bb helt förstörd för jag tror att hon är hungrig. Dom brydde sig inte mkt mer än att hon skulle va nöjd på bröstmjölken jag hade o att jag skulle testa vatten, vid 3 somna hon helt utmattad. 6 vaknade storasyster o vi va helt döda. Så höll det på i 3 veckorna, sen började hon även spy kaskader. Vi åkte in akut, fick bara höra kolik o undvik MJÖLKPROTEIN.

Då rasa världen för mig, det va ju mjölkprotein i allt tyckte jag. Men jag klarade det även om jag inte drack ren mjölk sen allt ja lärde mig från alex borrelia så åt jag ändå fil, ost o allt som har "gömt" mjölk i sig. Hon sluta skrika men fortsatte gnälla, så jag fortsatte läsa på om kolik, reflux, kost, gasbildande mat o allergi.. all ledig tid läste jag.

Fick lärt mig ytterligare där, sen va det dags för vaccin o självklart va melissa en som reagera starkt på detta så läste på även där, o även där stämde maten in på hur man skulle äta sig frisk.. 

Melissa va 3 månader o jag började äta "normalt" igen utan reaktioner, men dröjde inte länge innan jag själv började må dåligt! 

- trötthet, orkeslös, svinkort stubin, gick upp 6kg, mensen kom inte, livet kändes inte kul.. trodde jag va gravid.

Men av en slump sökte jag för jag ville te ett borreliaprov eftersom nu hade jag även läst på Aftonbladet att borrelia kunde smittas sexuellt.. jag överdrev mina symtom eftersom jag vet hur läkare är med prover. Nämnde ingenting om mitt mående, vikt eller ngt eftersom jag trodde jag va gravid.

En vecka senare fick jag veta att jag hade hypotyreos, b12 brist och folsyrebrist.. o om ni känner mig rätt redan NU genom bara texten förstår ni ju självklart vad som hände nu, jo jag började såklart läsa på om sköldkörteln.. o YTTERLIGARE ettställe som förtydliga hur vi ska äta oss friska! Alltså säger 3 helt olika områden exakt samma sak om både kost och om hur dålig sjukvård vi har.. o med egena erfarenheter vet jag det själv som får säga åt min läkare vad hon ska ta för prover, eftersom jag nu även vet att jag har d-vitamin brist, o även bett om remiss till gyn för att kolla min hormonbalas i kroppen, vilket hon egentligen tyckte jag bara skulle gå hem o äta min adhd-medicin o vänta för att se om jag mår bättre.

Med allt detta vill jag bara säga att jag har faktiskt läst på enhel del, fått endel erfarenheter, vart med om endel.. så när jag pratar kost med dig, påpekar något är det inte för att vara elak. Utan för att jag bryr mig! Så tar du åt dig o blir ledsen, stanna till.. tänk efter o känn va jag kan ha menat istället för att bli sur på mig. Tack! 

Jag säger inte att jag är bäst, eller att jag kan allt. Men eftersom jag läst på endel o vart med om endel, så vet jag vad som är bra för våra kroppar, vet hur vi kan läka vår tarm, vet vilka bättre alternativ vi kan äta, vet hur vi kan äta oss friska o undvika inflammationer o sjukdomar, helt enkelt undvika att vårat immunförsvar attackerar våra egna kroppar o får autoimmuna sjukdomar.. det får vi av dålig mat o kost! Först attackera min kropp melanie (havandeskapsförgiftning) o nu min sköldkörtel, jag med sköldkörtelproblem vet att det fasen inte är lätt men jag tänkte bevisa för ALLA att med riktigt vilja går allt, tänker bevisa för er som tror på mig, för er som inte tror på mig, för er som vill se mig misslyckas o för er som vill se mig lyckas ska jag med glädje kan visa att jag kan, även om det kommer krävas blod, svett o tårar!

Så upplysning till er som tar åt er eller blir sura, jag blir faktiskt ledsen... jag menar bara väl!

Visa fler inlägg